Min mamma

Min familj är väldigt viktig för mig. Min pappa Ingvar, min syster Ulrika. Och. Min finaste, finaste mamma Maria.
.
.
På en stadsbuss, på vägen hem från en demonstration mot SDU. Chock och någon form av inre panik var de första känslorna inom mig.
.
För ett par månader sedan fick jag veta att min mamma troligen har MS. Ytterligare en tid efter det fick hon diagnosen. Efter den där första, hemska stunden när jag fick beskedet har jag förtstått att MS inte behöver vara så farligt som det tidigare varit och att det är något många personer lever med under ett helt liv.
Kanske var det meningen, att vi som familj, vi som är vana vid att livet inte alltid blir som man tänkt, skulle få det här beskedet. Eller så var det bara oerhört, oerhört orättvist att vi ska få fortsätta kämpa, kämpa och kämpa. De tunga stunderna känns det som om kämpandet och oron aldrig kommer att ta slut. Men i de starka stunderna känner jag bara lycka över att jag har en sådan fin familj.
.
Det finns ingen, ingen alls, som står mig så nära som min mamma gör. Ingen som kan hjälpa och stötta mig som hon kan. Inte heller någon som kan tjata på mig att äta ordentligt och inte stressa för mycket så som hon ibland gör. Man tror att MS kan orsakas av stress. Kanske borde jag ha tjatat lika mycket tillbaka.
.
Min mamma lever, hon mår förhållandevis bra. Det är jag lycklig över. Men jag är också sorgsen. Jag sörjer när jag tänker på hur hon borde få allt serverat, hur hennes liv borde vara lätt. Hon har redan fått kämpa så mycket under sitt liv.
.
Till slut. Min mamma jobbade sin första arbetsdag idag. Hon är bäst, så är det bara.
.
.

-

-

Chipsfredag


På fredagar får man äta chips. MUMS säger Sessan!

Tena, mys och manifestation

Idag skrev jag klart tentan. Det betyder ledig helg!
-
Efter tentaskrivande på kafé och besök på mellandagsrean tog jag en överfull buss ner till Gustav Adolfs Torg för att delta i en manifestatio mot gatuvåld och organiserad brottlighet.
http://www.sydsvenskan.se/malmo/article1598912/Livesandning-fran-manifestation.html
-
-
Resten av kvällen ska Sessan och jag tillbringa i sängen (jag har ingen soffa) och se på film.

potatismos

Mina två arbetsdagar är över och imorgon är det dags att börja tentaskriva igen. Och för att skriva om ännu en vardagsgrej så har jag idag lagat potatismos för första gången i mitt liv. Jag klarar mig allt bra på egen hand!
Resten av kvällen ska Sessi och jag ägna åt mys och kanske ett par kex med ost. 

Arbetsdag

Het oplanerat fick jag idag åka till en grannkommun för att jobba. Och så kommer det att bli även imorgon. Mina lediga dagar försvann iväg, men som student är varje extra inkomst välkommen. Och kanske är detta början till ett mer regelbundet extrajobb här i Malmö.
-
-
Nu ska Sessan och jag mysa resten av kvällen.
-
-

Rökt ur huset, nästan

Här sitter vi, jag och Sessan i sängen och blinkar frenetiskt för att ögonen inte ska tåras. Jag har nästan lyckats röka oss ut ur lägenheten genom att baka upp en ciabatta i en ugn fulll av vitlössmör.
Jag skulle ljuga om jag sade att det inte förstörde lite av känslan av att komma hem och mysa efter simhallen, men jag lyckas ändå njuta lite.
Imorgon ska jag skriva klart min tenta och sedan ska jag vara ledig några dagar. Jag ska passa på att läsa och även skriva ett speciellt inlägg här.

Sen jul

Idag har jag friat sen jul med syskon och syskonbarn. Både vuxna och barn var trötta, men det har även varit en mysig dag.
-
-
Monopol med barnen.
-
Spännande spökspel.

RSS 2.0