halsningar fram Uganda

Uganda ar underbart!
Jag har inte tid att skriva sa mycket, for vi ska snart ga till huvudstaden Kampala.
Vi har traffat sa manga harliga manniskor, som jag verkligen kommer att sakna.
Vi har sett mycket intressanta saker, men manniskorna ar det absolut basta!

Jag hoppas att ni har det bra i Sverige! Vi hors pa sondag.

Uganda

Snart åker jag till afrika och jag kan inte förstå att det är sant. Det ska bli så fantastiskt spännande att uppleva en helt annan kultur. Jag kommer förmodligen att bli väldigt berörd och säkert må dåligt för vissa saker, men det kommer att bredda mitt perspektiv.

Jag kan inte skriva så mycket mer nu, för mina nerver hoppar runt i hela kroppen.

Ha det bra hemma i Sverige och glöm mig inte :]

älskade ungar

 






 


allt och inget

Anledningen till att jag inte har skrivit på länge är att jag har spenderat helgen i Malmö med mina härliga ungar. Det har varit toppen, även om jag varit ganska trött.
Jag kan upplysa om att min mobil gick sönder på vägen ned. Just nu lånar jag en telefon som funkar superbra att smsa med, men sisådär att ringa med.

På tal om det vill jag be er alla att inte skicka sms eller ringa under tiden jag är i Uganda, då det blir väldigt dyrt. Jag åker imorgon, måndag och kommer hem en vecka senare.

Det ska bli fantastiskt att komma iväg och se en helt annan del av världen. Jag är så otroligt tacksam att jag får chansen att åka. Också väldigt glad för att det känns så bra med gruppen jag åker med. Jag sitter nästan här och blir lite känslosam märker jag nu. Kanske är det vad man brukar kalla resfeber.

Jag kommer att sakna er

Spretigt

Dagen har bestått av intervjuer, plugg, packande, långt möte och lite annat smått. Jag är absolut redo för sängen nu.

.. jag har också fått ett besked, som jag inte vet hur jag ska känna inför.

Att spendera lite tid på gymmet, för att ge utlopp för känslor hade varit bra, men det hann jag inte med.

Imorgon åker jag till härliga skåneland för att träffa mina ungar. Jag har saknat dem!

Det här blev ett riktigt spretigt inlägg, men det är så det är ibland.


Simning och ostkaka

Jag har varit dålig på uppdatering. Det är faktiskt så att jag inte har haft tid.

Det är mycket nu. Jag kämpar på med mitt projekt och det börjar gå framåt, vilket känns väldigt bra. Men det är fortfarande mycket kvar och tiden är knapp.
Min chef på Kisaredaktion ringde igår och bad mig vara med och visa upp mig och bjuda på ostkaka på torget på fredag. Det innebär att jag måste flytta en intervju med gymnasierektorn och ställa in morgonens träning, men jag har bestämt mig för att journalistens dialog med läsarna är tillräckligt viktig för det.

Igår bestämde jag mig för att slutligen prova Gullringens Simhall och jag blev helt klart positivt överraskad. Mycket plats i bassängen och jag fick till och med lyxen att vara ensam i bastun efteråt.


tidskriftsdagen

Vi vann inte, men det var en bra dag i Stockholm. Intressanta seminarier som väckte nya tankar. Tyvärr var jag lite trött för att uppskatta det till hundra procent, men jag försökte få ut så mycket jag bara kunde av det. Dagens höjdpunkt var utan tvekan Skavlan, som på sin underbara norska var både rolig och tänkvärd.

Jag har funderat på att bli politiskt aktiv igen. Jag saknar det, men samtidigt har jag tidsbristen att brottas med. När skulle jag hinna med det? Jag vet inte heller exakt vilket parti jag skulle engagera mig i.

Det blev en kort update, men i alla fall något.

-



Jag borde träna på mitt tacktal inför morgondagen, men jag kan inte koncentrera mig. Jag är arg och ledsen. Mest ledsen tror jag.


-

Each day's a gift and not a given right


Imorgon är en ny dag

Jag saknar att träna. Men är samtidigt lite rädd för mig själv. Jag vill inte gå tillbaka till det jag var. Kanske är två träningspass i veckan det som passar mig bäst ändå. Jag vågar inte chansa.

Jag vill verkligen skriva nu, men jag får inte ut några ord. Jag antar att det är så det är ibland. Det känns som hela mitt liv har blivit en enda skrivkramp, nu när jag behöver mina ord som mest.

Imorgon är en ny dag


Allt och inget

Jag har varit hemma för att sova en snabbis och ska strax tillbaka till redaktionen igen.
Igår var en späckad dag med ett lite dramatiskt inslag i form av brandlarm.
Jag kom nyss på den lysande idén att jag skulle kunna göra ett stopp i Gullringen för att simma på vägen hem i eftermiddag. Dock sumpades den ganska fort när jag insåg att det verkar vara stängt. Slutsats: Gullringen är inte särskilt party på söndagar.

Nu ska jag bege mig mot Kisa, förmodligen med ett extrastopp för bensinpåfyllning. Väl framme ska jag göra mig en kopp te och börja skriva.


Jobb och tacktal

I helgen är det jobb som gäller.

För övrigt tävlar vi i årets skoltidskrift på tisdag och jag har konstaterat att det där med tacktal inte är lika lätt som det låter.

förvirring

Det råder förvirring i mitt huvud just nu.
Jag trodde att jag visste vem jag är och vad jag vill. Det gör jag nog också, förresten. Problemet är kanske att jag inte vet vem du är och vad du vill.

But would you let me go? I didn't think so.

Ikväll ska jag mysa med mig själv, mitt te, min bok och min dator.
Det innebär tända ljus, varmt te, massa läsning och en hel del skrivande. Jag börjar få lite ordning på mitt projekt nu, men hindras tyvärr lite av att inte ha indesign på datorn hemma.

Hannes säger: Du är inte negativ.
Tack, you made my dag!

Och så vill jag säga Grattis, även om jag inte sjunger.


la familia





Vad skulle jag göra utan er?
Kanske är vi konstigaste familjen, men behöver det betyda att vi inte samtidigt kan vara den bästa? Ni har gjort mig till den jag är. Vad har jag att vara mer tacksam över? Det är oövervinnerligt att vara starka tillsammans och det är vi bra på. Vi har inte haft något annat val.


research

Det här blir en kort update, för sen måste jag sätta igång med planering och skrivande.

Det finns endel som inte är så bra, men det positiva uppväger helt klart. Det är resultatet av dagens research och man skulle nog kunna säga att det stämmer ganska bra in på hur jag känner för livet just nu. Ännu bättre kommer det förmodligen att kännas när jag har prickat av några saker på att-göra-listan.

Jag ska under kvällen försöka hitta min ipod, så att jag hinner proppa den full med riktigt bra musik inför ett dygns resande till Uganda. Jag har förresten inte hunnit läsa något alls mer i min nya bok, så kanske räcker den tills dess också.

Jag hade en dröm härom natten, som gjorde mig ledsen.
Glöm inte att ta vara på det ni har, för det stannar inte för evigt.


min nya kärlek 2

När det väl blev tid för att läsa igår var jag så trött att jag bara orkade 25 sidor, men de 25 sidorna gjorde mig varm imonbords. Jag behövde inte bli besviken! Han är en konstnär, som säger precis det han behöver. Varken mer eller mindre.
Jag ska försöka spara på den, men jag tror inte att det kommer att gå. Micke skulle kunna göra 10 timmars flyg till Adis Ababa mycket kortare.


min nya kärlek

Idag när jag var på biblioteket för att titta efter böcker om genus sprang jag av en händelse in i Micke Nyqvists nya bok. Självklart lade jag tassarna på den direkt och när Jonas berättade att den är riktigt bra började mitt hjärta slå fort.
Jag har fått hålla mig tillbaka hela kvällen för att inte kasta mig över den, men nu dröjer det inte länge förrän jag uträttat det jag ska och kan gosa ned mig i sängen tillsammans med min nya livskamrat.


I övrigt måste jag bara nämna att nu är det MINDRE ÄN TVÅ VECKOR TILLS PLANET LYFTER!

 

Paljetter

Ikväll blir det lite festligheter för att fria Jontes födelsedag.
Jag måste väl erkänna att jag har fallit för grupptrycket, eftersom jag faktiskt har en klänning med paljetter på. Eller så skyller jag på att det inte fanns något annat i affärerna och att färgen var mysig. Ja, ni kan ju få välja själva.



Jag känner att jag är tillräckligt mycket mig själv och egen, med paljetter eller inte.
Det är en trygghet. Jag förvändlas inte till en enda stor paljett, bara för att jag har ett femtiotal av dem på min klänning.

Trevlig kväll!


lite av allt



Det är tomt utan er.

Men snart åker vi ned! Dock ska mycket saker uträttas innan dess, så tiden får inte gå för fort. Jag ska jobba hela helgen, så allt plugg kommer att få vänta till nästa vecka, då jag har tänkt vara mycket effektiv.. fram till helgen, när jag ska jobba igen.

Just nu ligger Azisa, systers katt, och biter på mitt armband, som rör sig spännande när jag skriver. Det fick mig att tänka på det underbara bildkollage jag återupptäckte igår. Enjoy:

 


-

And konstantine is walking down the stairs
Doesn't she look good, standing in her underwear
And I was thinking, what I was thinking
We've been drinking and it doesn't get me anywhere

My konstantine came walking down the stairs
and all that I could do was touch her long, blonde hair
And I've benn thinking, It hurts me thinking
that these nights when we were drinking
No they never got us anywhere, no

Maybe you could keep me up in bed my konstantine



Update

Ännu en snabb update.
Jag har inte hunnit kolla igenom och få ordning på alla bilder från veckan, så de kommer senare. Om ungefär en timme åker våra vänner från Afrika mot Bromma för att flyga hem. Det kommer att bli väldigt tomt utan dem. När vi säger att det bara är tre veckor tills vi kommer för att hälsa på dem säger de att det kommer att kännas som ett år.
Ritah, en av dem, sitter bredvid mig och sover. Hon har en sida med jobb uppe på sin dator, men hon orkar inte hålla ögonen öppna. Jag hoppas att hon kan sova på bussen upp till flygplatsen!

Idag har vi gjort jättefina tröjor till oss och  våra vänner. Jag har även pysslat med lite smycken. Det hade inte varit helt fel med ett stort pysselrum hemma. Afrikanerna har också gjort mig helt utmattad genom att försöka lära mig dansa som de gör. Det resulterade mest i att de tittade på mig och skrattade. :] Jag ska se om jag kan hitta någon bild på det, så ni kan se hur komiskt det såg ut.

Love

Mukonobesök

Det här blir en snabb update, eftersom vi snart ska möta upp afrikanerna vid Låxbo för middag. De har varit här sedan i fredags kväll och är riktigt härliga. Älgpark, bowling, diskussioner och mycket annat har vi hunnit med. Om två dagar åker de och även om det kommer att kännas skönt med lite egen tid först, komemr det förmodligen att bli väldigt tomt utan dem. Jag har tur som får åka ned dit om en månad igen. Det känns verkligen jättebra! Och framförallt intressant!


Vi tog skydd från regnet. När man ska fotografera vita och svarta ansikten
ihop verkar det alltid vara någon som får lida. Den här gången blev det
jag och Sofie som blev kritvita. Det bjussar vi på!


Afrika och Årets Skoltidskrift

Ikväll kommer våra besökade från Mukono, Uganda, hit. Det ska bli jättespännande att träffa dem. Det hela inleds med tacos och sen ska vi bara ta det lugnt, eftersom de har rest ända sen igår och förmodligen är väldigt trötta.
Imorgon påbörjar vi vekcans fullspäckade program med bland anant älgparksbesök, forum, trädplantering och kulturdag. Det kommer att bli toppen!

Jag har förresten helt glömt bort att berätta en sak. Igår klockan 13.00 blev det offentligt. Frizon är nominerad till Årets Skoltidskrift 2010! Vi åker upp till Crikus i Stockholm för att tävla den 20 oktober.  Det innebär att vår praktik flyttas till våren och allra viktigast, Frizon är en av sveriges tre bästa skoltidningar, i år igen!

Sist vill jag säga: HÄRLIGA HÖST!
Glöm inte att vara ute i höstsolen på dagarna och dricka te och läsa med tända ljus på kvällarna.



this is me



I can't imagine all the people that you know
and the places that you go
when the lights are turned down low
And i don't understand all the things you've seen

But in slipping in-between
You and your big dreams
It's always you, in my big dreams

-

Then I dreamed your dream for you
And now your dream is real

RSS 2.0