Vi älskar bokrea

I fredags gjorde jag ett trevligt besök på bokrean och fick med mig fem tegelstenar hem. Bland annat två av favoritförfattaren Joyce Carol Oates som står fint i hyllan nu. Jag passade också på att inhandla ett par temuggar som jag spanat in under flera år, Mon amie från Rörstrand.





Tre tolkningar

Igår besökte jag en härlig visafton på Café Columbia. Trevliga tolkningar av Bellman, Taube och Dan Andersson. Mer text om spelningen kan läsas i Vimmerby Tidning måndagen 28 februari. Här får ni bilder och vill ni lyssna kommer spelningen att sändas på Radio Östergötland klockan fem på onsdag.







Vi saknar honom



Yes, and only if my own true love was waiting
and if I could only hear his heart a-softly pounding
Yes and only if he was lying by me
then I'd lie in my bed once again
Bob Dylan - Tomorrow is a long time


Jag fick en kommentar om att Jens saknas på bilderna från vår lägenhet och visst är det så. Visst saknar vi honom. Det är tomt när han inte låtsasramlar i trappan, när han inte springer genom trapphuset i bara kalsonger för att få morgonkaffe hos grannen, när han inte skrattar så högt att hela huset hör. Ja, visst saknar vi honom här pån Storgatan 63.









Avslappnad en sommarkväll, uppklädd i kostym och fluga och kanske så vi är mest vana att se honom: med munnen full av mat.

Ett projekt

Att tömma mitt flickrum visade sig bli ett ganska stort projekt, som får fortsätta imrogon. Det kommer att bli ganska många lådor att ställa i förrådet och nästan lika många att skicka till second hand. Vill Erikshjälpen ta emot mina saker kan de förmodligen dubbla sitt sortiment av tekoppar.








Lite av det jag gör mig av med.

En bra dag

Idag känner jag att jag har varit duktig. Trots att klockan bara är halv två har jag hunnit med att städa kylskåpet, skriva motiveringar till gymnasiets novelltävling, planera arbetshelgen och den kommande arbetsveckan och tagit tag i flera andra småsaker. Att jag städade och tvättade igår gör mig såklart ännu mer nöjd.

Nu ska jag gå till gymmet och sedan ska jag ta tag i något jag borde gjort för länge, länge sedan. Jag ska börja rensa ur flickrummet hos mina föräldrar. Det har stått övergivet, med ett par möbler och massa prylar alldeles för länge nu. Som pricken över i blir det sushi med mina föräldrar. Det här känns som en riktigt bra dag!










Några bilder från vår lägenhet. De är inte nytagna, men ganska lika verklighen.

Jag biktar mig

Okej, nu har jag tid och ork. Här kommer mina bekännelser, som jag egenligen borde givit igår.

Det handlar om min livsstil och kost och är inte alls så spännande som det kanske kan verka. Samtidigt tror jag att de flesta har en vision om hur deras livsstil ska se ut och jag är också ganska övertygad om att verkligheten inte alltid går fullt ihop med visionen.

Så är det i alla fall med mig. Jag är aktiv, tränar tre till fyra gånger i veckan, äter nyttigt och försöker att leva på ett sätt jag mår bra av. Så skulle jag beskriva min livsstil och visst stämmer det ofta, men inte alltid. Jag är väldigt sockerberoende och tyvärr också en småätare. De två faktorerna är inte alls bra tillsammans. Jag har svårt att äta mycket åt gången och behöver istället äta ofta. Det knöliga med det är att det behövs mycket planering för att inte stoppa i sig något onyttigt när hungern kommer smygande.

Eftersom jag nästan ständigt har ett starkt sug efter socker har jag svårt att kontrollera mitt sockerintag (Som till stor del består av godis. Jag är en godisråtta helt enkelt.) på ett bra sätt. Det blir lätt allt eller inget för min del. Just nu har jag en lite mildare variant som tillåter mig att äta godis på helger, men inte på vardagar. Det brukar fungera bra och är något jag kan rekomendera till andra med samma problem som jag. För jag vill kunna unna mig ibland också.

Igår hade jag en hemsk dag medd otroligt jobbig huvudvärk. Den sorten som gör att man helst bara vill krypa ned under täcket och ligga där resten av dagen. Frammåt kvällen kände jag ett väldigt starkt sockersug och köpte faktiskt en chokladkaka. Det kändes som det var enda sättet för mig att skriva de artiklar som behövde skrivas. Och kanske var det ett bra val, för jobbet blev gjort och jag kunde gå och lägga mig med gott samvete.
 
Idag har jag bestämt mig för att jag är frisk och ska gå till gymmet för första gången på länge. Ett solskensslut på historien.

Spännande jobb

Igår jobbade jag för fullt. Avslutningen på arbetsdagen blev ett samtal mellan författaren Torgny Lindgren och prästen Helena Saven. Intressant och trevligt, som alltid på Café Columbias evenemang. Där kan jag rekomendera er att titta in om ni har vägarna förbi Kisa.



Jag har under dagen bestämt mig för att göra en bekännelse, men just nu värker huvudet och jag har ett viktigt mail att svara på, så ni får vänta tills senare eller kanske imorgon.

Jobb gånger två

Veckan inleddes med jobb i form av besök på ett boende för ensamkommande barn från Somalia. Det var en bra upplevelse som kommer att leda till två reportage. Jag fick bland annat ett brev från tre av pojkarna, som var härligt att läsa. Jag kommer att publicera det här, men inte förrän reportagen har publicerats.

Idag inrikas jobbet istället på sportlovsaktiviteter. Det blir en lång dag, ungefär tolv timmar, men sedan får jag vara ledig ett par dagar.

Ta hand om er i det härliga vädret.

En fantastisk helg

Helgen i Göteborg var härlig. När vi kom fram på fredagskvällen åt vi tacos, godis, glass och somnade i soffan framför Let's dance. Lördagen blev mer fartig, med många timmar shopping, matlagning, umgänge och utgång. De många danstimmarna märker jag nu i efterhand av i form av träningsvärk. Efter ett par felkörningar på vägen hem avslutade jag kvällen med middag hos min mamma.


Strax före lördagskvällens utgång.


En ny vecka. Den lugnaste på länge och det ska bli skönt.


Göteborg

Nu är det dags att ladda mentalt inför dagens utbildning och helgen i Göteborg. Det ska bli kul att se hur klasskompisarna bor där borta och kanske kan jag göra mig av med några av mina fördomar mot Göteborg. Jag tar med mig kameran för att kunna fräscha upp med lite bilder här på bloggen.

Una carta

Idag hittade jag ett grönt kuvert med en nyckelpiga i min brevlåda. Att inuti hitta ett brev från systerdotter Klara värmer hjärtat. Nu vill jag såklart flytta till Malmö ännu mer.





Bostadskö

Jag står nu i bostadskö i Lund och snart i Malmö. Sitter dock och surar lite över att de tar betalt. Det känns sådär att betala för en kö som jag aldrig någonsin kommer att komma fram i, men jag antar att det bara är att betala och sedan försöka förtränga det.

Gissar att det slutar med att vi får ta ett svindyrt andrahandskontrakt på blocket ändå :]


Föredrag och uppmuntring

Erik har varit här ett dygn och trots att jag har varit iväg och jobbat en del har vi hunnit prata framtid och journalistik. En sammanfattning: jag längtar efter framtiden. Det var farligt sagt, för man ska leva i nuet och ta vara på sitt liv. Jag tänker göra både och, leva till max (nästan i alla fall) och längta på samma gång.

Morgonen besod av ett föredrag om vår resa till Bolivia för Vimmerby Folkhögskolas pensionärer. Jag tyckte själv att vi var ganska dåliga, men de var väldigt nöjda och köpte alla våra tidningar efteråt. Jag fick också lite beröm för mitt jobb på Vimmerby Tidning, vilket alltid är kul och uppmuntrande.

På fredag ska jag vinka hejdå till Erik, utbildas som samtalsledare för unga tjejer och efter det sitta bredvid när Linn styr bilen mot Göteborg. Jag tror på en bra helg.



Jag fick en alla hjärtans dag-present av min fina syster. Tack!


Ett år

Idag är det ett år sedan jag fångade Jens intresse på gymmet och sedan dess har han varit galen i mig. Eller är det tvärt om? Vi har i alla fall knatat på framåt och även om stora delar av världens omkrets har skiljt oss åt vid flera tillfällen har vi också sett till att hålla varandra nära.

Utöver det har jag spenderat dagen på jobbet och än får jag inte komma hem på ett tag. Det blir nog minst ett tolvtimmarspass, men efter det har jag också jobbat klart för veckan. Nästan i alla fall.

Ikväll hämtar jag en vän vid tåget och efter det utnyttjas min bäddsoffa ett par nätter. Jag anar att det kommer att bli en hel del tidningssnack, men något annat ska väl två jornalister också kunna prata om?
Det återstår att se.


Badhus och lundatur

Idag var jag och femåriga Klara på badhuset. Det blev en del simmande, mycket vattenrutchbana och lite bubbelppol och bastu. Det var supermysigt och en tillhörande bedrift var att jag körde bil genom Malmö.

Efter det har jag fått en guidad rundtur i mysiga Lund och början på en övertalning att plugga journalistik där istället för i Kalmar. Jag får fundera på saken. Trivs ju trots allt väldigt bra här nere i syd.

Kvällen får avslutas lugnt. Kanske med en bok i sängen. Jag är som vanligt lite stel i nacken och känner huvudvärken smyga sig på.

En dag i centrum

Dag två i Malmö ska jag träffa Hannes och bland annat inhandla nödvändiga saker på stan. Jag önskar att jag också kunde inhandla sådant son inte är nödvändigt, men ska jag ta mig till Zanzibar får det nog bli lugnt på den fronten.

Och ta mig till Zanzibar vill jag absolut. Jag längtar tills vi får ligga i den vita sanden och bara njuta av värmen och att få vara tillsammans igen.

Nu är det dags att fixa lite innan jag beger mig mot centrum.



Jag, Jens och Daniella på nyår.

Ett nytt försök

Jag erkänner att jag totalt har misslyckats med uppdaterandet av min blogg, men ger det, ännu en gång, ett nytt försök.

Det är nu ganska exakt tre veckor sedan jag vinkade hejdå till Jens. Jag saknar honom så att det gör ont ibland, men samtidigt har tiden gått fort. De två första veckorna hade jag en kompis inneboende och nu har jag bott ensam i snart en vecka. Det känns både lite tom och skönt. Jag är nog en ensamvarg trots allt.

Just nu är jag också ensam, men inte hemma i lägenheten, utan hemma hos min bror, hans fru och deras fantastiska barn i Malmö. Jag kom igår och ägnar nu den första dagen åt att ta den lugnt, jobba lite och andas Malmös härliga luft.

Jag gick nyss en sväng till affären och inhandlade färska champinjoner, avokado, rödlöl, keso med fetaost och oliver, ingefära och lime. Det ska bli en god lunch bestående av keso med champinjoner, rödlök och avokado och lime- och ingefärste.

Jag kanske skulle passa på att äta nu när hantverkarna är iväg på lunch.
Peace

RSS 2.0