förälskad

Jag har nog blivit kär. Emil Jensen - Mellansnack.
Han finns på Spotify och jag rekomenderar "Spår", HipHop-Pianobalad" och "Puss och kram".
Enjoy!

Annandagen

Jag tänkte skriva något smart, eller kanske något vackert, men jag hittar inget bra.
Mitt huvud är nollställt och kroppen känns tung.

-

I make you laugh and you make me cry
I believe it's time for me to fly

Jag möter mig själv just nu. I något slags osäkert och veligt försök att se vad som är rätt. Men jag har inte en aning.

Julkalender

Min julkalender dog ut. Förlåt. Jag lyckades inte.

lucka 20

Sluta viktnojja!
Att fixera sig vid att gå ned i vikt sänker självförtroendet, oftast helt i onödan. Varför ska vi vara pinnsmala? Det snyggaste måste väl ändå vara att se ut som ens kropp är skapad och visst vore det tråkigt om alla var likadana. Ät nyttigt, rör på dig lagom mycket och tyck om dig själv, så mår du bra och blir supersnygg.

Uppfriskande exempel ur verkligheten:
Min mamma har varit sjuk länge och nyligen opererats. Hon har inte varit överdrivet smal, men ändå gått ned i vikt och blivit smalare än hon naturligt är, vilket hon inte alls har gillat. När alla andra 40-åringar bantat och beklagat sig över att de har några extrkilon har mamma kämpat för att få tillbaka sitt naturliga hull på kroppen. Tidigare idag berättade hon lyckligt för mig att hon har gått upp i vikt, så att hon kan ha sin favoritkjol igen.


lucka 19

Ha en spadag
Det är viktigt att ta hand om sig själv och när man känner att energin börjar tryta kan det vara uppiggande att avvara en dag, eller kanske en halv om man har mycket annat, för att helt enkelt pyssla om sig själv.


Ta hand om dig själv såhär:
- Skrubba hela kroppen i duschen, för att få igång blodcirkulationen
- Gör en ansiktsmask och läs en bra bok medan den verkar
- Gå en långpromenad och resna huvudet på alal tankar
- Smörj in dig med en lyxig lotion

lucka 18

Åk pulka
Äntligen har vi fått en vit, underbar värld omkring oss. Självklart måste vi utnyttja den till att göra åka pulka. Ta med barnen, eller locka fram ditt eget barnasinne och åk med dina vänner.

Orsaker att åka pulka
- Det påminner om barndomen
- Vägen upp för backen ger dig träning
- Frisk luft får dig att må bra

lucka 17

Muminmuggar
Det vore ingen personlig kalender om jag inte någon dag tipsade om mina älskade muminmuggar. En härlig samlig, precis lagom stora muggar, i alla möjliga utseenden. Du hittar snabbt din favorit och sedan får du fler och fler ju längre tiden går.

Muggar jag saknar
- Polismästaren
- Hemulen
- Too-ticki
- Lilla My

lucka 16

Idag handlar luckan om att ta hand om sig själv. Jag är dålig på det och förmodligen är många av er det också. Stanna upp och tänk efter hur du egentligen mår och vad du behöver, för det är viktigt. Det gör fallet mindre smärtsamt. Dagens lucka är inte som de andra och det beror på att jag är ur balans. Det vanliga formatet är förmodligen tillbaka imorgon igen.

lucka 15

Kör försiktigt!
Snön har kommit och det börjar bli halt på vägarna. Även om du inte är speciellt rädd om ditt eget liv borde du vara rädd om andras. Du kanske har kontroll på bilen, så länge inget oväntat händer, men när ett barn springer ut precis framför den ändras situationen fort.

Fler anlednignar att köra lugnt
- Miljön mår bättre av ett jämnt körsätt
- Det blir billigare
- Du slipper böter
- Vi mår inte bra av stress och hets

lucka 14

Dansa snödansen!
En vit jul är en vacker jul. Snön lyser upp och skapar vinterstämning, istället för det blöta grå som annars breder ut sig utanför fönstret. Dansar vi alla snödansen morgon och kväll får vi kanske ett vit, fluffigt täcke lagom till jul.

Andra danser för dig som inte gillar snö
- Tjejdansen (Hannes)
- Fantasidansen (Ludde)
- JagvillträffaNeadansen (Lina)
- Soldansen (mamma)

lucka 13

Var lucia!
Idag är det ljusdrottningens dag och tid för värme och ljus att komma till oss i mörkret. Jag tycker att vi alla ska följa i lucias fotspår och sprida glädje omkring oss.

Sprid glädje som lucia
- Tänd massa ljus, överallt.
- Bjud på fika
- Sjung, sjung, sjung

lucka 12

Baka
Julen betyder onyttigheter och massa mat, så är det bara. Visst har de flesta ont om tid såhär innan jul, men det är ju så mycket godare med hembakade läckerheter. Tar du dig bara tiden och släpper stressen en stund kan bakandet bli en lugn fristad i all julhets.

Tips på julgott
- Lussebular och pepparkakor, såklart
- Knäck, lättgjort!
- Chokladtryffel
- Marsipangodis

lucka 11

Skriv en att-göra-lista!
Julen närmar sig med stormsteg och allt som ännu inte hunnits med börjar hopa sig som en stor, oformlig massa i magen. Låter det bekant? Förutom att dra ned på alla måsten och låta det räcka med att göra det viktigaste har jag ett riktigt bra knep. Skriv en att-göra-lista. Plötsligt börjar den oformliga massan anta en skepnad och sen är det bara att lugnt pricka av punkterna en efter en.

Min att-göra-lista
- Krönika
- Psykologirapport
- Fotografering
- Köpa de sista julklapparna
- Julpynta
- Koka knäck
- Skicka julklort
- Föröska träffa mina vänner

lucka 10

Gör en god gärning
Jag älskar att göra personer glada. Det behöver inte vara någon stor grej, utan bara något du vet uppsakattas. En bra idé är att bestämma sig för att göra en god gärning varje dag. Både du och personer i din omgivning kommer att vinna på det.

Tips på goda gärningar
- skicka ett snällt sms till någon du tror behöver det
- håll upp dörren för en gammal dam
- låt personen med få varor gå före i kassakön
- gå fram och prata med någon som ser ensam ut

lucka 9

Byt spellistor
De flesta av oss gillar musik och oftast har vi våra favoriter. Tyvärr blir vi lätt lite insnöade på bara en viss typ av musik och missar därmed mycket. Därför kan det vara befriande och uppfriskande att byta spellista med någon som lyssnar på hela annan musik, eller om man inte vill vara så vågad, någon som man vet har liknande smak.

Några av mina favoriter ur olika stilar:
- Biffy Clyro - A whole child ago
- Damien Rice - Dogs
- Timo Räisänen - you shock me all night long
- Johnny Cash - I walk the line

lucka 8

Ät mer vegetariskt
Den här frågan upprör så oerhört många, vilket jag har lite svårt att förstå. Att äta vegetariskt är skoningsammare för miljön, det är nyttigare för oss och det är gott med omväxling. Få verkar ha förstått att det finns ett mellanting. Man behöver inte äta endast vegetariskt eller endast kött. Variation förnöjer, heter det inte så?

Tips på gott, vegetariskt
- sallad på mozzarella, oliver och tomat
- wokad tofu med grönsaker
- lasagne med svamp och spenat

lucka 7

Lek
Bara för att vi är över tolv år betyder det itne att det är något fel på att leka. Vi har inte samma behov av att göra det hela tiden, men vi skulle nog må bättre av att leka lite då och då. Att tillåta sig själv vara barnslig och busig är befriande i ett samhälle som är så fullt av prestationskrav och stress.

Lektips
* Lek med barn du känner
* Brottas med din partner
* Lek med ditt husdjur
* Hitta på lekfulla aktiviteter, som brännboll eller paintball

lucka 6

Rör på dig
Rörelse och motion gör oss lyckligare. Dessutom friskare och förmodligen mer långlevade. Jag personligen tror att träning är som litteratur, man måste hitta sin stil. Att gymma kan inte passa alla och sport passar absolut inte mig.

Tips på vardagsmotion i vinteryran
- åk skridskor med varm choklad och någon du tycker om
- klä på dig och gå promenader i mörkret
- julstäda huset


lucka 5

Släck ljusen
Vi behöver ljus i vintermörkret, så tänd gärna flera tusen, men glöm då inte heller att släcka dem när du lämnar rummet. Även om det är en mörk årstid vill vi inte ha hela hus som brinner. Vi får nöja oss med små stearinljus.

Glömmer du lätt att släcka?
- gör egna små fina lappar som påminner dig när du går ut genom dörren
- be någon hålla lite koll på dig
- köp ljus som itne brinner så länge

lucka 4

Ge personliga julklappar!
Det blir lätt så mycket hysteri runt julen och alla julklappsköp som ska göras. Bestäm dig för att bara köpa/tillverka personliga julklappar som du vet att mottagaren verkligen blir glad över eller som på något sätt speglar dig själv. Har du svårt att hitta på något personligt bör du kanske fundera på om det egentligen är någon mening med att byta julklappar med just den personen.

Roliga julklappstips:
- köp alla julklappar i ett särskillt tema
- gör julklapparna själv
- bestäm med en vän/släkting att ni ska ge varandra saker ni har, men som ni tröttnat på


lucka 3

Älska
Om du ser på din omgivning med kärlek blir livet så mycket enklare att leva. Det är lätt att falla in i ett tillstånd av mörkerdepp och negativism under den kalla halvan av året, men när det är tio minus ute är det extra viktigt att vi är varma inuti.

Gör såhär:
* Krama dina närstående och berätta hur bra de är
* Le mot personer du möter på stan
* Skriv varje kväll ned något bra eller roligt som hänt under dagen

lucka 2

Frossa i guacamole!
Inte nog med att färgen är underbart vacker, den där gröna geggan smakar himelskt. Tillsammans med tacochips, morotsstavar eller liknande blir det ett perfekt snacks till filmen. Till middagen funkar det utmärkt som tillbehör, framföralllt till tacos eller annan plockmat. Jag har själv lagat tacopaj, med tacochips och guacamole idag och ätit tills jag höll på att spricka.

Mitt recept:
Blanda valfri mängd av avocado, vitlök, örtsalt, peppar och citron.

Sist men inte minst, det är supernyttigt.

lucka 1

Sjung i bilen!
Vem blir inte lycklig av att sjunga så högt stämbanden förmår till en riktigt bra låt? Musik är bevisat bra för oss och jag vet ju att alla inte älskar denna mörka årstid lika mycket som jag. Då passar lite sång perfekt för att lysa upp vardagen. Det bästa av allt är att till och med vi som helst inte plågar andra med vårt vrålande också kan sjunga i bilen.

Tips på låtar man blir glad av:
* Jukebox blues - June Carter
* Walking on sunshine - Katarina and the Wawes
* Yellow submarin - Beatles
* Kom igen Lena - Håkan Hellström
* Man must dance - Johnossi

RSS 2.0