Löparskor

Dåligt med uppdatering nu igen. Tiden flyger iväg och en hel del huvudvärk har gjort att jag inte viljat ägna så mycket vid tid datorn. Nog om det.

Morgonens fundering: Varför är löparskor så fula?
Jag som alltid har hatat traditionell löpning börjar få seriösa funderaringar på att försöka börja jag också. Efter att lite snabbt ha tittat efter några vettiga skor undrar jag var de diskreta helsvarta skorna finns. Är det ett mode att löparskorna ska vara lite smått hysteriska med massor av färger och mönster. Det finns säkert en anledning, men jag som novis vet inte vad det skulle vara.

Jag får göra en undersökning av det här innan det blir något eventuellt köp.


Träning

Vilket fantastiskt träningspass!
Idag kände jag mig pigg och stark. Det blev både en bra vända styrketräning och en stunds löpning på bandet. Utöver det tänkte jag gå en kortpromenad framåt kvällen. Sedan ska jag krypa ned i soffan och titta på Kalla Fakta.

Jag ska inte tjata om min träning, men måste få berätta hur kul det är när man märker skillnad från gång till gång. För ett par månader sedan började jag träna armar, har inte brytt mig så mycket om det tidigare. Jag har alltid varit väldigt klen i armarna och är fortfarande inte särskilt stark, men skillnad är det allt. I början tog jag ungeför sju kg i maskinerna nu tar jag 30 kg och skulle nog kunna öka ännu lite mer.


Utifrån mitt förra inlägg vill jag meddela att jag fått svar från flygbolaget och nu vet att jag får checka in 23 kg bagage. Inga problem alltså.

Zanzibaaar

Idag har jag pratat med Jens i telefon och för första gånen tror jag att jag riktigt förstod att jag ska åka till Zanzibar. Det bubblar i mig när jag tänker på det och nu vill jag att den sista veckan ska gå fort, fort, fort. Eftersom jag jobbar mycket kommer tiden nog att rinna iväg och så sitter jag där på planet.

Såhär nio dagar innan det är dags har jag börjat packa resväskan. Plats har jag inte brist på, men frågan är om vikten är okej. Från Sverige till Tanzania får jag i princip ha hur mycket jag vill, men på det lilla inrikesflyget till Zanzibar vet jag inte hur mycket bagage jag får ha. Dagens invägning visade på 13 kg och då blir väskan nog lite tyngre när den är helt färdigpackad.

Nu ska jag strax ta mig till träningshuset för dagens pass.



Efter 11 veckor från varandra träffas vi igen på Zanzibar. Kanske känner vi oss lika nykära som för ett år sedan.

Lite av varje

Dåligt med uppdatering. Det har varit fullt upp med lite av varje här på Storgatan. Bland annat har jag tagit tag i det här med att välja och fixa inför höstens studier. Det har varit samtal, frågor, personligt brev, lusläsning av olika kurser, arbetsgivarintyg och en del tankeverksamhet. Färdigt är det inte, men en bra bit på vägen har jag allt kommit.

Jag är fortfarande lycklig över dagens fantastiska väder. Jag kunde inte valt en bättre dag för att vara ledig. Men nu är det slut på det. Jag jobbar varje dag, förutom den sista, fram till Zanzibar.

Nu ska jag mysa ned mig i soffan efter en kväll med först träningspass och sedan långpromenad.



Två av fyra härliga tavlor som ska pryda vår vägg.

En ledig dag

Imorse vaknade jag klockan åtta, helt av mig själv. Det var härligt att förflytta mig till soffan och börja morgonen med en bra bok. Efter det har dagen rullat på med personligt brev till utbildning och lite annat smått. Mitt på dagen hade jag ett nederlag, men sedan rädddades dagen av en långpromenad med mamma.

Nu ska jag ägna kvällen i soffan med en film. Härligt.

Hepatit B

En tuff dag. Strax innan åtta imorse vaccinerade jag mig mot hepatit B. Att jag har en hel del vaccinationer på nacken sedan tidigare tidigare (varav två sprutor hepatit B) verkade inte göra mig stark direkt, utan jag har i princip kännt mig under isen hela dagen. Trots det har jag fått lite gjort. Bland annat har jag två fina tavlor att hänga på väggen. Bild kommer när det är färdigt.

Utöver det har jag funderat lite på de kommande två veckor och saker jag behöver ta tag i innan jag åker på semester. Och när jag har tänkt på det har jag insett att det inte är långt kvar. Jag har aldrig flygit helt ensam tidigare och för att vara lite matcho slog jag till på att flyga till Afrika direkt. Jag måste erkänna att jag är lite nervös.

Nu ska jag stänga av tv och dator och istället lägga mig i sängen med en bra bok.

Lax, sallad och nötter

Idag är en härlig dag. Solen lyser så fint in genom fönstren och jag har veckohandlat för ett liv utan socker. Det blev egentligen inte så stor skillnad. Det jag inte lade i korgen var färskpressad appelsinjuice, frukt och bröd. Istället plockade jag på mig nötter och  avocado. Det jag är lite ledsen för är att jag inte kan använda färdigblandad tacokrydda, för i den är socker den största ingrediensen. Jag får fundera på hur jag ska krydda min köttfärs imorgon.

Väl hemkommen åt jag en god lunch med lax, fullkornspasta, sallad och nötter. Jag har alltså bestämt mig för att jag får äta fullkornspasta, så länge ingen berättar att det är fel. I innehållsförteckningen står det ingenting om vetemjöl, så jag hoppas att jag gör rätt.   








Min favoritmöbel är vårt härliga bord. Inköpt jättebilligt från blocket.

-


Jag kan inte påstå att jag kände mig som Magnus Samuelsson på träningen, men ganska bra gick det i alla fall. Även resten av dagen har varit trevlig och om en stund ska jag få träffa min syster.  


Förmiddagsträning

Ledig. Från och med idag är jag ledig veckan ut. Egentligen ska jag skriva en text, kolla en källa och jobba ett par timmar ikväll, men jag bestämmer mig för att det inte räknas. Efter en god frukost, yoghurt med linfrön och ägg, ska jag snart gå till gymmet. Förmiddagsträning är skönt och jag hoppas på att känna mig stark.  

Sedan får jag trevligt fikabesök.

Lyxmiddag i matlåda

Nu sitter jag på redaktionen och inväntar nästa jobb. Jag har precis ätit en, med mina mått mätta, riktig lyxmåltid. Ingenting dyrt eller exlusivt, men så gott! Hemlagad pangeng med nudlar är lyx för mina smaklökar.

Egenligen är det inte godkänt utifrån min nya, sockerfria kost, eftersom nudlar innehåller mycket vitt mjöl. Men eftersom jag precis inhandlat för att laga den maten bestämde jag mig för att starta upp lite succesivt den här veckan. Jag kommer till exempel också att äta upp mina mango som jag har köpt.

Juice och övrig frukt däremot, det skänker jag till mamma.


En härlig dag

Vilket härligt vårväder det är utanför fönstret. Jag ska jobba hela dagen och kvällen, men får kanske ta del av vädret lite i alla fall. Kanske kan det också bli en kort kvällspromenad när jag kommer hem.




Tulpanerna på mitt bord börjar slå ut och är jättefina



 Favoritmuggen Mon Amie från Rörstrand

Inget allvarligt

Efter en bra, men tröttsam dag ska jag snart stupa i säng. Imorgon blir det mycket jobb, men efter det är jag ledig många, många dagar.


Efter mitt senaste inlägg har jag fått endel reaktioner och vill därför berätta att det inte har hänt något allvarligt, att jag inte är sjuk och att ingen behöver vara orolig. Jag kommer att sluta äta socker för att må bättre skulle man kunna säga. Det har också hunnit sjunka in i mitt huvud nu och känns trots allt rätt bra. Det blir inga gigantiska förändringar, bara lite mer komplicerat.

Nu ska jag gå en superkort kvällspromenad innan jag kryper i säng.


Nya bud


Jag har skrivit lite om min kost och att inte äta godis tidigare. Det kommer att bli ännu en nystart på det området. Idag fick jag, av personliga orsaker som jag inte tänker gå in på, order om att sluta helt med allt socker. ALLT socker. Såklart inga sötsaker, men inte heller något vitt mjöl eller någon frukt.

Jag kan snabbt konstatera att jag i princip helt måste sluta äta bröd. Kanske får jag inte heller äta pasta, vilket i så fall blir jobbigt. Jag har redan innan alltid ätit fullkorn, både när det gäller bröd och pasta, men trots att det kallas fullkorn är det, i alla fall i bröd, ofta vanligt vitt mjöl också.

Slutsats: Jag kommer att behöva lägga om min kost en del och förhoppningsvis bli av med mitt sockerberoende på köpet.


Blommor


Idag fick jag en jättefin liten tulpanbukett av min mamma. Tack!




Ikväll är en sån kväll när det känns tomt att inte ha Jens här. Jag längtar tillbaka till vardagen, vår vardag. Jag vill säga hejdå till honom, varje dag. Inte i januari och nästa gång i mitten av april.


Utanför mitt fönster

Utanför mitt köksfönster finns en stor gräsplan. Där står en äldre man och kastar boll med sin hund. Av någon anledning blir jag berörd när jag då och då ser dem där utanför. Mannen kastar iväg bollen gång på gång och hunden rusar, alltid lika överlycklig, för att hämta den. Kanske är det kärleken och det faktum att hunden och mannen förmodligen har varit vänner i många, många år som gör att jag stannar någon minut vid fönstret för att titta på dem.

________________________________________________________________________________


Från och med NU blir det inget mer godis för mig. Hur länge framåt det kommer att pågå vet jag inte, men till en börjar tills jag åker till Zanzibar. 

Viktigt att påpeka är att jag inte försöker banta eller något liknande. Jag vet att jag mår bättre av att äta hälsosamt och framförallt av att undvika stora mängder socker. That's it.

________________________________________________________________________________


Jens är sedan några dagar tillbaka i Kenya och jobbar på ett barnhem där. Att få höra om hans tid i Afrika påminner mig om min egen tid där, i Uganda.












Frukostmys

Jag sitter i soffan. Har precis ätit frukost (ägg och yoghurt med linfrön), uppdaterat mig om läget i Japan och njutit av att det är helg. Jag njuter faktiskt trots att jag ska jobba större delen av dagen idag och i alla fall mer än halva dagen imorgon.

Ikväll åker jag direkt från jobbet till Melodifestival tillsammans med min härliga familj. Jag vet inte riktigt vilka som har gått vidare till finalen eller vem jag hejar på.

Jag börjar känna i kroppen att det snart är dags för semester nu. Imorgon är det tre veckor kvar tills jag påbörjar min resa mot Zanzibar och min man.



En härlig familj.

Inger met godis

Jag har tillbringat dagen på västerviksredaktionen. Trevligt med lite omväxling, men lite synd att det blir längre resor. Efter det lärde jag mig att det är många som går till gymmet på fredagskvällar. Jag trodde att jag skulle vara i princip ensam där, men inte då. Det var många hurtbullar på plats.

När jag var på gymmet bestämde jag mig för att sluta äta godis ett tag framöver. Eftersom jag redan hade köpt in helgens godsaker börjar jag med det på måndag. Jag tänker inte utesluta allt gott ur mitt liv, så kommer att fortsätta äta mörk choklad, chips, popcorn och glass. Det är sådant jag inte så ofta äter, så det får vara kvar.



Nu är det mycket frukt som gäller, vilket känns väldigt härligt när det ligger gröna äpplen och mango i fruktskålen.


En dag full av jobb

Igår fick jag se bilder från Jens tid i Tanzania. Det kändes både fantastiskt härligt och lite konstigt. Framförallt fick jag en känska av längtan. Jag vill vara där hos honom och hos barnen han jobbar med.
http://www.facebook.com/#!/album.php?fbid=10150155833598210&id=654903209&aid=334423

Idag blir det en låång jobbdag för min del. Jag börjar med att gå bredvid som assistent och åker därifrån direkt till jobbet, där jag stannar till kvällen.
Det blir mycket jobb nu veckan ut, men nästa vecka hoppas jag på att bara jobba två dagar. Sedan drar slutspurten innan Zanzibar igång. Mycket jobb gör trots allt att plånboken fylls lite extra och tiden går fort.





Det är vår och det gör mig så fantastiskt glad. Varje gång jag tittat ut eller tänker på det känns allting lite lättare och det kan behöva en dag när arbetsdagen drar sig upp över tolv timmar.

Nu är det vår!

Nu ÄR det vår. Visst ligger snön kvar på en hel del ställen, men det är mars, solen skiner och ljuset har kommit hit igen. Nu tänker jag inte låta vintern tränga sig på igen.

Under gårdagen gjorde jag vår lägenhet lite mer personlig. Jag har saknat fotografier, men inte riktigt orkat ta tag i framkallning. Det gjorde jag inte igår heller, men jag skrev ut några fotografier, som blev helt okej.





Första träffen

Idag har jag lett den första Ellenträffen och det kändes bra.
http://ellenallan.se/ellen/ Ett bra initiativ från Rädda Barnen.


Dagarna rullar på och tiden går fort framåt. Samtidigt känns det som den går alldeles för långsamt mot den fjärde april, när jag åker till Zanzibar och min Jens.

Imorgon är det internationella kvinnodagen och jag ska se hur Kinda kommun uppmärksammar det. Jag tror också att jag ska äta en semla. Som jag sedan ska träna bort på gymmet.
Som sagt, dagarna rullar på.




Jag längtar till vårmen på Zanzibar


Andra sidan jorden

Ibland är det hemskt att ha den man älskar på andra sidan jorden.

Lägenheten känns tom, en mysig kväll med en bra film blir inte samma sak, glädje över en bra dag försvinner utan att delas med någon.


De senaste dagarna har jag fått uppleva mycket bra. En härlig helg med eleverna på folkhögskolan, fantastiskt vårväder och en prisutdelning i Rotarys novelltävling. Allting har givit energi och glädje.


Lite om allt

Det här blir ett kort inlägg om ingenting. Idag har jag jobbat, tränat och umgåtts med min fina syster.

Det känns skönt att vara igång med träningen, även om det är lite segt eftersom jag inte är 100 % frisk. Jobbigt det där när det varken känns bra att träna fullt ut eller inte alls. Jag försöker med att styrketräna ungefär som vanligt, men att bara gå promenader i konditionsväg. Jag borde gå en promenad varje dag, men när jag jobbar knasiga tider blir det svårt att få till det.

Saknaden efter Jens har verkligen kommit över mig den senaste tiden. Kanske för att jag mest jobbar och inte har så mycket annat kul att fokusera på. Och jag antar att det är ganska naturligt att jag saknar min karl efter att inte ha träffat honom på sex veckor.






Vi hade en härlig semester i somras och bilderna får mig att längta till Zanzibar.

Flyttyra och annat bra

Flyttyra.

Det är vad jag känner idag. Det är var jag har känt lite smått ända sedan jag bestämde mig för att flytta till Malmö, men idag är det lite extra. Jag har hittat en lägenhet som kanske är intressant, Jag får den säkert inte även om jag vill, men att den ens finns gör mig lite pirrig.

Det har också kommit spännande besked om jobb, som förhoppningsvis kan leda till något bra.

Sammanfattat kan man säga att framtidsplanerna rullar på och det gör mig lycklig.

Resten av min lediga dag ska ägnas åt bra saker om att fika, träna, läsa och träffa mina föräldrar.








Jag lämnar världens bästa familj i Småland, men tar så klart med dem i hjärtat.

RSS 2.0